تفاوت شهادت زن و مرد
تفاوت شهادت زن و مرد در دادگاه
تفاوت شهادت زن و مرد در دادگاه موضوع مقاله ای است که ما قصد داریم به آن بپردازیم. گاهی اوقات حضور یک شاهد در دادگاه می تواند بسیاری از مشکلات حقوقی را باز کند و ممکن است یک فرد و یک خانواده را نجات دهد. بارها اتفاق افتاده است که در شرایط مختلف و حساس ، برای اثبات موضوع به حضور شاهد نیاز بوده است. در کتاب حقوق ، قانونگذار شرایطی را برای چنین مواردی پیش بینی کرده است که در صورت وجود این شرایط می تواند صحت یا عدم صحت موضوع را در دادگاه ثابت کند.
در بسیاری از موارد ، قاضی محاکمه از یک شاهد برای اثبات پرونده خود و همچنین بررسی کامل درخواست می کند. لازم به ذکر است که شاهد یا شاهدان مورد نظر باید شرایطی را داشته باشند که شهادت آنها مورد قبول دادگاه و قانون قرار گیرد. در مقاله زیر شرایط شهادت در دادگاه ، شرایط شهود ، تفاوت شهادت زن با شهادت مرد و ... را بررسی می کنیم.
شاهد کیست؟
در حقوق، شاهد به عنوان شخصی معرفی می شود که برای اثبات امر به دستور قاضی در دادگاه حاضر می شود و فقط بر اساس حقایق و مواردی که اطمینان کامل دارد شهادت می دهد. به این ترتیب ، با کمک شاهدان ، صحت یا دروغ بودن اظهارات شخص یا موضوعی که می خواهند برای آن شهادت دهند ، مشخص می شود.
زمان احضار شاهدان در دادگاه
حداقل شرایط حضور شاهدان در دادگاه مربوط باید فراهم شود. این شرایط به این صورت است که یا قاضی پرونده از شاهدی درخواست می کند تا سخنان متهم یا شاکی را بپذیرد ، یا متهم یا خود شاکی برای اثبات سخنان خود شاهدانی را معرفی می کند. در برخی موارد ، متناسب با شرایط پرونده ، دادگاه مربوطه از افراد حاضر در زمان وقوع جنایت یا حادثه می خواهد در دادگاه حاضر شده و به عنوان شاهد عمل کنند.
افراد واجد شرایط برای شهادت
وکیل دادگستری اظهار دارد که بدیهی است که باید برای شهادت سخت گیری کافی انجام شود تا نتیجه به احتمال زیاد نزدیک به واقعیت باشد. بنابراین ، قانونگذار باید شرایط خاصی را شاهد باشد ، از جمله ؛ بلوغ ، دلیل ، ایمان ، عدالت ، عدم ارتباط خانوادگی با متهم ، عدم خصومت با طرفین پرونده و ... را در نظر می گیرد. اگر در زمان شهادت به نام خدا قسم بخورد که جز حقیقت و واقعیت چیزی نگوید ، اظهارات وی پذیرفته می شود. همچنین شهادت در مورد جنسیت شاهد بسیار مهم است. از آنجا که قانونگذار مربوطه بین شهادت زن و مرد تفاوت هایی قائل شده است ، در قسمت زیر به تفاوت شهادت زن و مرد در دادگاه می پردازیم.
شهادت زن در دادگاه
آیا شهادت یک زن در دادگاه پذیرفته می شود؟ همانطور که در حقوق ذکر شده است ، شهادت زن از شهادت مرد کمتر اعتبار دارد. اما از آنجا که شهادت حق هیچ کس نیست ، عدم اعتبار به این معنا نیست که زنان از حقوق کمتری نسبت به مردان برخوردارند. قانون شهادت را انجام وظیفه تعریف می کند ، به طوری که هر انسانی وظیفه دارد در صورت آگاهی و شایستگی برای حقوق دیگران شهادت دهد.
از آنجا که شرایط روحی و روانی مردان و زنان بسیار متفاوت است و زنان بیشتر احساساتی عمل می کنند ، به عبارت دیگر ، به گفته قانونگذار ، متقاعد کردن زن برای دادن شهادت دروغ یا شهادت غیرواقعی آسان تر است ، بنابراین شهادت یک زن از یک مرد اعتبار آن کمتر است و طبق قانون ، شهادت دو زن برخلاف شهادت یک مرد است.
شهادت مرد در دادگاه
در کتاب حقوق ، قانونگذار به شهادت مرد اعتبار بیشتری می بخشد. دلیل این امر این است که مردان در شرایط و رویدادهای رخ داده در جامعه حضور بیشتری داشته و فعالتر بوده اند. از آنجا که آنها اطلاعات بیشتری در مورد آنچه اتفاق افتاده است دارند ، طبق قوانین ذکر شده ، گاهی اوقات در دادگاه ها ، قاضی پرونده برای مسائل پیش پا افتاده ، دستور حضور شاهد را می دهد ، که برای مرد راحت تر است و مرد می تواند در هر شرایطی. حضور در دادگاه. علاوه بر این ، شهود مرد مسئولیت سنگین تری دارند و در صورت شهادت دروغ با آنها شدیدتر برخورد خواهد شد.
تفاوت شهادت زن و مرد
همانطور که اشاره کردیم ، مردان و زنان از نظر شهادت دارای تفاوتهای مهم و جدی هستند که اساسی ترین آنها این است که یک مرد و دو زن ملزم به شهادت هستند. در بخشهای زیر می توان به مسائلی از قبیل: زن نسبت به مرد احساساتی دارد ، زن در صورت ازدواج یا حتی مجرد بودن اختیار کافی بر مرد ندارد ، همچنین وضعیت دادگاه و مشکلات پیش آمده با روحیه زن سازگار نیست و در بیشتر موارد دادگاه شهود مرد را به شهود زن ترجیح می دهد. همچنین ، زنان احساسات قوی تری نسبت به مردان دارند و ممکن است در شرایط عاطفی به دلایل احساسی شهادت دهند که در نهایت منجر به بی عدالتی می شود.
بین شهادت زنان و مردان در دادگاه به دلیل عدم صلاحیت زنان به دلیل درک پایین آنها نیست و برعکس ، برای مردان یکسان نیست ، زیرا یکی از دلایل اصلی احساسات زنان نسبت به مردان است ، و چون موقعیت زنان در جامعه امروز بسیار بالاست. این قانون به هر دلیلی اجازه حضور زنان در دادگاه را نمی دهد. همچنین طبق اظهارات و قوانین موجود در کتاب حقوق ، فردی که به عنوان شاهد به دادگاه معرفی می شود باید حداقل شرایط را داشته باشد که عبارتند از عقل سلیم ، عدالت و .. این بدان معناست که شاهد مربوطه ، صرف نظر از جنسیت ، باید دارای تمام شرایطی باشد که قانونگذار در کتاب حقوق ذکر کرده است تا بتواند بر اساس اظهارات وی در مورد پرونده تصمیم نهایی را بگیرد.
سایت وکیل یاب، در پیشبرد سریع پرونده در کلیه زمینه های جنایی و حقوقی به شما کمک می کند.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
هم میهن ارجمند! درود فراوان!
با هدف توانمند سازی فرهنگ ملی و پاسداری از یکپارچگی ایران کهن
"وب بر شاخسار سخن "
هر ماه دو یادداشت ملی – میهنی را به هموطنان عزیز پیشکش می کند.
خواهشمنداست ضمن مطالعه، آن را به ده نفر از هم میهنان ارسال نمایید.
آدرس ها:
http://payam-ghanoun.ir/
http://payam-chanoun.blogfa.com/
[گل]
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥